روش صحیح مطالعه دین و زندگی برای کنکور
چگونه ميتوان دروس عمومي و اختصاصي را به صورت متوازن مطالعه کرد؟
با خلاصه نويسي، بهتر ياد بگيريد و در وقت خود صرفه جويي کنيد
رتبه های برتر کنکور سراسری دو ماه آخر را چگونه گذراندند؟
چگونه در درس زیست درصد بالاتری کسب کنم؟
چگونه قبل از برگزاری کنکور 97 خود را بیازماییم
تا کنکور سراسری 97 چگونه خود را آماده کرده باشیم
امتحان نهایی در سال یازدهم لغو شد
بودجه بندی دروس کنکور – از سال ۸۸ تا 96- همه ی رشته ها
چگونه خلاصه نویسی انجام دهیم ؟
بهترین منابع جمع بندی کنکور 97 ویژه رشته های ریاضی و تجربی و انسانی
نکات مهم برای استفاده بهینه کنکوری های 97 از نوروز
راه کارهايی برای نتيجهگيری بهتر از مطالعه
توصیه برترین های کنکور ۹۶ به کنکوری ها و پشت کنکوری ها 97
توصیه های نوروزی به داوطلبان کنکور 97
کنکوری های 97 فرصت باقی مانده را دریابید
بهترین منابع کنکور 98 در رشته های ریاضی و تجربی و انسانی
شهریه پردیس خودگردان در رشته های پزشکی
گفت و گو با ياسمن مير، رتبه 6 علوم تجربي 96
آیا مباحث سخت را برای کنکور حذف کنیم ؟
برنامه امتحانات نهایی سال سوم و پیش دانشگاهی خرداد 97
اسفند يک کنکوری 97 چگونه بايد باشد
فرمول های طلایی قبولی در کنکور در نیمسال دوم
اصول طراحی هفت تست دام دار در کنکور سراسری
چهار گام برای خلاصه نویسی و یادگیری بهتر مطالب
در دوران مطالعه کنکور چگونه خستگی خود را رفع کنیم
تمرکز حواس هنگام مطالعه دروس کنکور
شک کردن بین دو گزینه در سوالات کنکور و آزمون آزمایشی
معدل لازم برای انتخاب رشته تجربی
چگونه استرس دوران کنکور را کم کنیم
هنوز هم برای قبولی در پزشکی و دندانپزشکی دیر نیست
مدیریت زمان در کنکور سراسری و آزمون آزمایشی
بهترین روش های درس خواندن و مطالعه صحیح کنکور
![]()
|
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، چند سالی است که امتحان نهایی دانشآموزان از اهمیت ویژهای برخوردار است چرا که سوابق تحصیلی دانشآموزان در کنکور تأثیر دارد.
پس از تصویب قانون تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور، مؤسسات آموزشی مختلفی پای کار آمدند و تبلیغات گستردهای برای کمک به دانشآموزان جهت اخذ نمره بهتر در امتحان نهایی انجام شده است و برخی خانوادهها نیز وجوه زیادی در این مؤسسات هزینه کردهاند.
امسال، امتحان نهایی دانشآموزان از 25 اردیبهشت با درس «عربی 3» در رشتههای ریاضی فیزیک، علوم تجربی، ادبیات و علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی سوم متوسطه آغاز شد اما بعد از اولین امتحان صدای گلایههای دانشآموز بلند شد که امتحان سختی دادهاند.
* اشکهای دانشآموزان بعد از هر امتحان
روند گلایههای دانشآموزان ادامه یافت تا جایی که بعد از هر امتحان، اشکهایی بود که جاری میشد و گلایهها حتی به ادارات کل آموزش و پرورش استانها کشید.
مادر یکی از دانشآموزان سوم دبیرستانی رشته علوم انسانی میگوید: فرزندم دانشآموز ممتازی نیست اما جزو دانشآموزان خوب است که برای امتحانات به خوبی درس خواند.
وی ادامه میدهد: بعد از هر امتحان، فرزندم با گریه به خانه میآید و میگوید «سؤالات بسیار سخت بود و جزئیات خیلی دقیق را پرسیده بودند»؛ چرا با روح و روان دانشآموزان بازی میکنند و سؤالات بسیار سختی طراحی میشود، حتی در دورههای گذشته نیز اینگونه سؤال طرح کردن، باب نبوده است.
* آموزش و پرورش: سؤالات از محتوای کتاب درسی طراحی شده است
عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: از نظر ما، امتحانات سخت نیست و سؤالات از محتوای کتابی است که دانشآموزان در طول سال، آن را خواندند.
وی با تأکید بر اینکه حتی یک سؤال نیز خارج از کتاب درسی طرح نمیشود، ادامه داد: در راهنمای تصحیح که به حوزههای تصحیح اوراق امتحانات نهایی ارسال میکنیم، پاسخها را با ذکر منبع دقیق یعنی صفحه کتاب اعلام میشود.
عمادی در خصوص اعتراض گسترده به برخی سؤالات امتحانی گفت: یک دلیل اعتراضات این است که تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور در سالهای اخیر خیلی بالا رفته است و نتایج امتحانات دانشآموزان در این سوابق تحصیلی تأثیر دارد، به همین دلیل دانشآموزان نسبت به این مسئله حساستر شدند؛ ضمن اینکه امکان اطلاعرسانی و هماهنگ کردن برای اعتراض در فضای مجازی، به راحتی فراهم شده است.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: دانشآموزان باید درسهایشان را در طول سال تحصیلی بخوانند و وقتی آن را به پایان سال موکول میکنند، ممکن است در روز امتحان نتیجه خوب نگیرند؛ از سویی بسیاری دانشآموزان به جای متن کتاب درسی از جزوات استفاده میکنند که ما همیشه توصیه میکنیم کتاب درسی را بخوانند چون امتحان از محتوای کتاب درسی است.
وی افزود: بررسی که روی نتایج امتحانات تا کنون داشتیم نشان میدهد که نمرات دانشآموزان خوب است و نتایج پایینی نیست؛ ضمن اینکه از اول امتحانات تا الان گزارشی از یک دبیر، حوزه امتحانی یا گروه آموزشی مبنی بر اینکه سوال سخت بوده است، نداشتیم.
* باز هم ترفندهایی برای به بازی گرفتن دانشآموزان در فضای مجازی
در شرایطی که دانشآموزان نسبت به سؤالات امتحانی گلایه دارند و آموزش و پرورش هم نپذیرفته است، تصویر یک بخشنامه در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه به دانشآموزان در امتحاناتی که سخت بوده است، ارفاق میشود.
هرچند که این بخشنامه منتشر شده با توجه به نحوه نگارش نادرست، از نظر کارشناسان آموزش و پرورش و مدیران و مسئولان مدارس هیچ اعتباری ندارد اما موجی از یک امیدواری کاذب را در دانشآموزان ایجاد کرد.
در این بخشنامه، نامه وزیر خطاب به اداره کل آموزش و پرورش استان تهران است در حالی که اصلا چنین اداره کلی وجود ندارد؛ آموزش و پرورش استان تهران شامل اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران است؛ ضمن اینکه امتحان نهایی برای سراسر کشور است و اگر چنین نامهای هم بود فقط به یک استان ابلاغ نمیشد.
نکته دیگر اینکه در خصوص سختی و آسانی سؤالات امتحان نهایی، شورای عالی آموزش و پرورش ورود پیدا نمیکند چرا که این شورا مسئولیت قانونگذاری در آموزش و پرورش را دارد.
نکته بعدی، ستاد کل آموزش و پرورش کشور است که چنین ستادی وجود ندارد؛ از سویی در هیچ نامهای اسم فرد بدون سمت اعلام نمیشود آن هم نامه وزیر.
به گزارش فارس، برای رسیدن به واقعیت در خصوص سختی و آسانی سؤالات، بهترین اقدام بررسی سؤالات امتحانی دانشآموزان است؛ در این راستا، سؤالات امتحان نهایی و پاسخ آنها را در خبرگزاری فارس منتشر میکنیم تا کارشناسان در این خصوص نظر بدهند.